Hjem

Fra Stein-Erik Greter i Luxemburg har vi fått denne beretningen: 

Siste weekend i april var som sedvanlig den 2-dagers hundeutstilling i Herborn - Seelbach, en utstilling hvor de spesielle lundehundpokalene blir utdelt og som også har vært besøkt av enkelte norske lundehundeiere. Vi hadde et fantastisk vær begge dagene, på det varmeste omkring 25º. Det blir utstillt 9 raser med nesten 100 hunder fra FCI-gruppe 5, rasene som stammer fra Japan/USA, alle trekkhundrasene og de Nordeuropeiske spisshundene. I år var det ingen svenske eller finske spisshunder med, slik at det var ikke like fargerikt som det har pleid å være.

26.04.2009 121

Lørdagen var det 5 lundehunder som deltok, 4 fra norske oppdrettere og en fra Frankrike. Lupachi’s Menja ble for 3. år på rad beste lundehund og stakk avgårde med en stor vandrepokal. Den franskfødte Clyde du Royaume de Sybir hadde de peneste labbene og fikk Labbepokalen, her må jeg skryte litt, Marmel var faderen!

Søndagen deltok vi med våre 3 hunder –vi kunne ikke delta om lørdagen da vi fredag kveld hadde et kokkelag fra Melbu i Vesterålen som gjorde reklame for Nord-Norsk mat og tryllet fram en helt fantastisk buffet, ”arktisk buffet” – slik at det igjen var 5 hunder i ringen siden noen hadde reist hjem lørdag kveld. Nå var hundene fra 5 forskjellige oppdrettere i 4 land, 2 x Norge, 1 x Danmark, 1 x Åland og 1 x Frankrike, desværre heller ikke den dagen en tyskavlet lundehund i ringen. For oss var resultatet optimalt, vi tok 3 førsteplasser, selv om Bris hadde mest lyst til å ligge på ryggen og varme opp de valpene hun venter omkring den 15. mai. A propos valper, hva Rufio gjorde for å parre seg var en sjelden bragd, først klatret han over et 1,2 m høyt nettinggjerde, så snudde han buret med Bris slik at døren kom ut. Deretter bet han over kabelbinderen som holdt låsestanga til døra og deretter løftet han opp stanga med tennene for deretter å ta med seg henne under et buskas hvor vi kunne ”bare se, men ikke røre” det hele uten å kunne komme til – Bris må lukte uhorvelig godt. Men tilbake til utstillingen, Rufio som ble BIR viste seg fra sin beste side slik at han tok en 4. plass i BIS etter 3 utstillingstrimmede hunder.