Hjem

Lørdag 4 april 2009 innviterte undertegnende og Oddbjørn Rognmo til lundehundtreff på hytta vår i naturskjønne Malangen, ca 2 timers kjøring fra Tromsø. Fjellbygda i Malangen ligger ca midt i leia for våre lundehundeiere. "Hytta" vår er ei campingvogn med spikertelt, så vi var helt avhengig av å være ute. Den ligger flott til på eiendommen til Oddbjørn`s tante og har et stort område for hundene å utforske.

Oddbjørn hadde vært på hytta helgen før for å frese av en halvmeter snø av platten, så vi kunne bruke den til å sitte på. Lørdagen kom med sol og blå himmel og vi var tidlig oppe for å klargjøre til treffet. Bål kjelen måtte hentes fram og ved hentes. jeg kjørte rundt i bygda for å sette opp skilt, for det er "flere veier som fører til Rom". Jeg var så spendt på om folk ville kunne finne frem etter vei beskrivelsen jeg hadde sendt ut på forhånd. Desverre kan det være dårlig mobildekning, og det var bare en bil vi måtte hjelpe litt fram. I tillegg lånte Oddbjørn brorens traktor og fikk freset litt bredere vei, så vi kunne parkere bilene på de smale Malangsveiene.

kl 11 kom de første lundehundeierne med sin hund, og så strømmet det på. Tillsammen var vi 17 lundehunder, 2 mopser og 32 på to føtter og på veien sto det 15 biler på rad og rekke. Vi hadde spurt moren til Oddbjørn om å lage svele røre og tanten, Marianne Skutvikås, stekt sveler til oss på takka. Hele familien var innvolvert. Det kom folk fra Tromsø, Eidkjosen, Vågnes, Ramfjorden, Lyngseidet, Storsteinnes, Karlstad og Sørreisa, og 5 nye lundehundfamilier dukket opp.

Beate hadde med seg utstillingsbord slik at vi kunne prøve hundene på bord. Ikke alle hundene var vant med dette, så det er god trening å få andre til å se på tenner, kjenne på labber etc. Vi hadde tenkt å ha litt ringtrening, men det var litt for mye sne til det. Det virket som folk koste seg og fikk prate hund og ta opp diverse ting. Jeg hadde en presentasjons runde, for det var mange nye å bli kjent med. Syns det er viktig at folk kjenner til hverandre og får et litt nært forhold til lundehundeiere. Viktig at folk føler seg velkommen og betydningsfull.

Til slutt vil jeg si at det er helt fantastisk at folk kjører flere timer for å treffes slik som vi gjør. Det er denne innteressen som gjør at man får energi til å fortsette som lundehundkontakt. Og så er det så artig å få se nye eiere og nye avkom fra tre av våre tisper i nord, Alva Skaldsdottir av vollakloa, Frøya Tyrasdatter og Edda av Vinterskog. Første treffet vi hadde for ett år siden møtte det 11 hunder, og jeg er ikke i tvil om at den blesten vi i Troms har forsøkt med, har gitt virkning. Ta bilder å send til media, og ikke fortvil om avisene ikke tar det inn. Da sender du bare på nytt en annen gang. Denne gangen tok tilogmed avisa Nordlys inn bildet i tillegg til Tromsø og Nye Troms.

Tekst: Merete Evenseth, lundehundkontakt i Troms og nestleder i Norsk lundehundklubb Fotograf: Yngstedatter Frida Evenseth bortsett fra gruppebilde. Der er det storesøster Ingrid Marie Evenseth som er fotograf.

Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms Fjerde lundehundtreff i Troms