Hjem

Oppdatering fra kontaktpersonen i Troms, Merete Evenset. 

 

 

Heia alle lundehundeiere.

No må æ faktisk begynne med en trist nyhet, og det er at den eldste lundehunden i Troms, Bonso, døde 20.november 2008, 12 år gammel. Han vokste opp på Vannøya, og hadde et godt liv hos Lillian Hansen og Gudmund Jensen.

Men æ har en god nyhet også, og det er at vi har fått 3 nye lundehundeiere i Troms. No er vi 25 hunder i Troms, og det er en fantastisk fremgang i de siste 2 årene. Kanskje har det hjulpet at vi har vært litt aktive i media etc. Æ vil gratulere ho Aud Sommer Solli, fra Hamnvåg i nærheten av Meistervik. Hun har overtatt Aika (men kaller hun for Aja), en av valpene etter Alva og Haakon den gode. Den neste som har overtatt valp fra samme kullet er Mona Marthinsen fra Ramfjorden, rett utenfor Tromsø. Hun har Aiko, men kaller han for Taiko. Og den siste valpen, Ailo, fikk nytt hjem hos Solbjørg Olsen på Lyngseidet. Jeg ønsker dere lykke til, og gleder meg til å treffe dere på treff.

 

A-kullet til Alva Skaldsdottir og Haakon Den Gode

 

Lundtuva’s Odin Trollnype, som Beate Løvlid fra Storsteinnes er deleier i, ble Norsk Vinner 08, på Hamar i høst, og den 5 beste norske hund sammenlagt i år. Vi gratulerer så mye, og gleder oss til utstillingsåret 2009.

Akkurat nå viser Tromsø museum en stor utendørs utstilling av hunder og eiere, som de har kalt ”GLIMT”, en mørketidsutstilling, som vises på storskjerm fra kl 14.00 og utover kvelden hver dag ut året. Og her er vår Frøya representert sammen med mine døtre, og Varga sammen med sin eier Mildrid. Det var veldig stilig og flotte bilder. Jeg fikk lov av fotograf Mari Karlstad å vise dere bildene på nettet.

 

GLIMT 2008 / (Zoologisk utstilling)

 

 

Varga og Mildrid

 

Tidligere i høst ble jeg spurt om å være med i Værøy komiteen for 2009, og den utfordringen tok jeg. Så nå håper jeg at dere som skal til Værøy er aktive og gir oss i komiteen tilbakemeldinger og ideer på hva dere forventer. Jeg gleder meg i allefall til juli og treffet.

Så vil jeg tilslutt ønske alle to og firebente en riktig god jul, og lite raketter i det nye året.

Hilsen Lundehundkontakten i Troms
Merete Evenseth