Hjem

Litt forsinket har vi gleden av å bringe denne oppdateringen om lundehundaktiviteter i Troms.

I Troms har noen vært på utstillinger med sine håpefulle, og har møtt nye hyggelige Lundehunder og eiere. Alva av Vollakloa på Karlstad har hatt kjærestebesøk av Haakon den gode og forhåpentligvis blir det valper i høst.

Frøya Tyrasdatter fikk en guttevalp i begynnelsen av august, og noen dager etterpå fikk samboeren Edda av Vinterskog fire guttevalper. Dessverre var en så liten og svak at den ikke klarte å leve opp. Så på Mopsegården er det liv å røre om dagen.

”Lundehunder i media” har også hatt representasjon fra Troms. 14.juni sto det en fin reportasje i Nye Troms, om Edda sine flotte labber. Hun vant jo labbepokalen på Spesialen i Trondheim i år.

15.juli sto det et flott bilde i avisa ”Tromsø” under ”Mitt sommerbilde”, av Lundtola’s Amira og yngste jenta, Vilde, i familien Hansen, sendt inn av Elin Hansen fra Vågnes i Tromsø.

Og lørdag 26. juli på side 2 prydet vår hund Lundestugu’s Linjadatter Alfa FRØYA nesten halve siden i byrunden under ”Leserbilder” i avisa ”Tromsø”. Bilde hadde jeg tatt på en fjelltur noen dager før hvor jeg og Frøya var mektig plaget av flygende elementer. Og på bilde kan vi se Frøya glefse etter fluene, med teksten, Plagsomt: Lundehunden Frøya er omsvermet av flygende elementer i Malangen. Det er artig når avisene av og til tar inn bildene vi sender til dem.

 

 

 

Jeg er også opptatt av å prøve å få registrert flest mulige lundehunder i Troms, og i sommer klarte vi å spore opp, og var på besøk hos 3 år gamle Embla, og hennes eiere Sigrun Olsen og Arnold Erlandsen i Stålvikbotn i Malangen. Har også fått nyss i at det finnes 2 hunder på Senja, som vi ikke har vist om. Har vært i kontakt med den ene eieren, fra Aspelund på Senja. Jeg synes det er litt viktig at vi tar vare på hverandre siden vi er så få eksemplarer. Og målet er i alle fall å prøve å treffes en gang i året i denne langstrakte landsdelen. Så med disse 2 nye hundene er vi 18 voksne lundehunder og 4 små ”ikke leveringsklare” valper pr dags dato i Troms.

Torsdag 28.august var vi med på en annerledes utstilling, ”Match- show”, utenfor et av Tromsøs største kjøpesenter, Jekta. Her kunne man få råd og tips angående utstilling, og to og to hunder ble trukket ut på forhånd og konkurrerte mot hverandre etter cup prinsippet. Her kunne man markedsføre rasen sin, og vi hadde med den nye lundehundbrosjyren. Det var en av byens største hundeklubber som arrangerte dette artige og nye konseptet. Og jo mer vi viser frem rasen vår, jo mer etterspørsel kan vi få. Tre lundehunder stilte til start. Vår hund Frøya ble vist sammen med en Borzoi, Lundtolas Amira sammen med en rottweiler og Varga med en dobermann, så det var artige og store kontraster. Frøya og Amira ble handlet av den yngre garde, Frida på 12 år og Maria på 13, og de gjorde en flott jobb, selv om ingen av lundehundene gikk videre. Fin trening for hund og fører. Men vi var den eneste rasen, som fikk presentasjon over høyttaler anlegget. Det ble sagt, mens Varga sto på bordet for dommeren, at Lundehunden er en av de norske rasene, og har 6 tær. I tillegg var avisa ”Tromsø” og intervjuet Mildrid Schei, og fredag morgen kunne vi se et stort flott bilde av Varga under konkurransen. Så selv om vi var få, så vil jeg si at vi markerte rasen godt.

  

Torsdag 4. september hadde jeg invitert de lundehundene, som bor i Tromsø til å gå ettermiddags tur. Og med påfølgende kaffe hjemme hos oss etterpå. Dessverre høljeregnet det slik at turen ble ikke lang, men hundene koste seg i alle fall.

Så håper vi på en fin høst, og mange koselige turer. Det går rykte om at Balsfjordingene skal invitere til treff om ikke så lenge, og det gleder vi oss til.

Hilsen
Lundehundkontakten i Troms
Merete Evenseth