Hjem

Etter det første vellykkede treffet laget Lundehunkontakten for Troms, Liisa Koivulehto, navneliste med mobil og epost slik at vi lettere kunne finne fram til hverandre.

I mars sendte Tromsø museum ut innvitasjon til hunder som ønsket å bli fotografert sammen med eiere anno 2008. Bildene skulle bl a brukes til en mørketidsutstilling, GLIMT. En utendørs utstilling på vegg i tidsrommet 30.11.08 - 21.01.09. I tillegg ville de trenge fotografie av ulike hunderaser til en ny zoologisk utstilling som åpner høsten 2008. En del bilder skulle brukes til å vise at alle hunder stammer fra ulven. Og ellers ville portrettene gå inn i museets fotoarkiv som en dokumentasjon på hunder og mennesker tidlig på 2000-tallet. Dette spennende prosjektet vet jeg at i hvertfall 2 av lundehundene var med på. Så det blir gøy å se at vi er udødeliggjort på storskjerm til høsten, utendørs i mørketia under stjernehimmel og Nordlys.

På vårparten fikk vi sms fra Trygve Widding om at han og svante innviterte til treff på Svarvaren. Det er en lokal plass nord for Skittenelv og ca 2 mil fra Tromsø. Søndag 25 mai møtte vi opp 10 hunder med deres eiere og familie. Trygve hadde satt opp skilt på veien med Lundehund, så vi fant fram. Plassen var morens barndoms gård, så det var stort jorde til å springe på.

Beate Løvlid, som driver Mopsegården Kennel og oppdrett på Lundehund, hadde utstillingstrening med oss. Her fikk vi prøve å gå i ringen, stille ut på bord, og vise tenner til dommeren. Veldig lærerikt for oss nybegynneren.

Etter treffet satte jeg inn annonse i avisene Nordlys og Tromsø hvor jeg etterlyste lundehundeiere som vi ikke hadde fått registrert. Og respons fikk jeg, så nå er vi 15 lundiser i Troms, men kanskje er det flere der ute? Jo flere vi klarer å samle, og jo mere vi viser oss, så vil kanskje flere få øynene opp for denne flotte rasen.

Litt flørting på gang Noen av treffets tobeinte. Her undervises det i utstillingsteknikker Beate kommer med tips om hvordan vi stiller ut hundene våre Alle hundene samlet på sommertreffet 25 mai 2008