Hjem

Du kan melde inn informasjon om din hund til databasen, eller du kan registrere deg og oppdatere informasjon direkte. Her legger vi et eksempel på begge deler. Vi starter med innmelding til databasen, så kommer registrering av bruker litt lengre ned.

Innmelding til databasen

På lundehundbasen finnes et skjema der du melder inn informasjon om din hund. For avlsformål gjør du det lettere for andre hundeeiere og klubben hvis du kan registrere følgende informasjon som public/offentlig:

  • Kontaktinformasjon - så andre hundeeiere kan kontakte deg
  • Kryptorkisme - hvis hannhunden din ikke har begge testikler i pungen skal den ikke brukes i avl
  • Bilde og antall tær - når man leter etter en avlspartner er man alltid nysgjerrig på dette
  • Ev. annet du synes er vesentlig for avlsarbeidet vedr. akkurat din hund

Slik gjør du det:

  1. Gå inn i lundehundbasen, på siden Meld inn informasjon om hunden din

  2. Fyll ut informasjon. Du kan velge at kunngjøringen skal være public/offentlig, så andre kan se informasjonen hvis du vil. Det kan være nyttig for andre hundeeiere som er på jakt etter avlspartnere å se nøkkelinformasjon om din hund.

  3. Velg f.eks. "egenskaper/anatomi" i nedtrekkslista "Emne", da utvider skjemaet seg med flere felter. Fyll ut f.eks. antall tær, vekt og størrelse, og send inn informasjon på nytt ved å trykke på knappen "Send informasjon". Er hannhunden din kryptorkid, velger du "helse/journal" i nedtrekkslista "Emne", og skriver at hunden er kryptorkid, trykk på "Send informasjon".

  4. Send gjerne en epost med bilde av hunden din til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Husk å skrive i emne/subject hva som er stamtavlenavnet på hunden din, og legg inn bildet som vedlegg.

  5. Send også en epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. hvis du ønsker at din kontaktinformasjon skal være offentlig. Det kan være nyttig for andre hundeeiere som er på jakt etter avlspartnere, slik at de kan kontakte deg direkte når de finner hunden din i databasen.

  6. Da var det gjort! Det vil ta noen dager før vi har fått registrert informasjonen om hunden din.

Har du noen spørsmål til hvordan databasen fungerer, send en epost til Avl- og Sunnhetsutvalget.

Registrer deg som bruker og legg inn informasjon selv

Dette tar litt lengre tid, men for deg som er datakyndig og liker å ordne ting selv, kanskje du også har flere hunder som skal oppdateres, så er dette en god mulighet.

Vi har laget en veiledning som du kan laste ned. Den viser hvordan du først registrerer deg og deretter legger inn eller endrer både hunden(e) din(e) og kontaktinformasjonen din.

For å registrere deg må du gjennom 5-6 skjermbilder. Deretter blir det enklere. For å endre din kontaktinformasjon er det bare ett skjermbilde du redigerer i, samme med din hundeinformasjon, der er det også bare ett skjermbilde du jobber i.

Last ned veiledning for å registrere bruker og legge inn informasjon selv