Hjem
Alma med F2 valper 300
Alma og valpene ©

Lundehunden Alma fikk natt til den 29. oktober et flott kull på 2 hannvalper. Far til valpene er Banzai B1 som er en førstegenerasjons (F1) krysning av lundehund og buhund. Du kan lese mer om Alma og Banzai her.

Valpene veide 210 g og 238 g ved fødsel og ble tatt med keisersnitt i samråd med veterinær. Alma har født lett før. Denne gangen hadde hun pressrier i lengere tid uten fremdrift. Veterinæren så imidlertid ingen åpenbar grunn til fødselsvanskene. Alt går nå bra med mor og barn.  

Denne kombinasjonen er godkjent av NKK og er en del av Norsk Lundehund Klubbs forsøksprosjekt for å øke den genetiske variasjonen hos rasen. Valpene vil bli registrert i NKKs X-register og vil være del av en sidepopulasjon utenfor rasen norsk lundehund.  

Mer informasjon om foreldre og valpene kommer på nett og i Lundehund-nytt etter hvert.  

Du kan lese mer om krysningsprosjektet her.  

Det er ikke sikkert at begge valpene i dette kullet er tinget ennå. Dersom du er interessert i å støtte prosjektet gjennom å kjøpe en valp fra denne eller senere kombinasjoner, kan du registrere din interesse her.   

Ta gjerne kontakt med Christen Lang (90981295) eller Bård Andersen (48030585) på telefon eller send en melding på Facebook, så tar vi en prat!